In Borok, Hírek

St.AndreaFriss, könnyed, illatos, üde, gyümölcsös. Számunkra mindezt jelenti a tavasz… és a rozé. Leginkább pedig a kettő egymást kiegészítve. Nem csak hölgyeknek! 

Könnyed előételekhez, salátákhoz, halakhoz ajánljuk vagy csak úgy, a tavasz és egymás köszöntésére. Szeretettel.

Hova jutott ez a tétel az elmúlt 6 évjáratban? Most felidézzük:

Szeretettel 2012

Izgalmas összetett rozé két fűszeres fajta, pinot noir és kadarka házasításából. 40%-ban új és használt fahordóban, 60%-ban hűtött acélban erjedt és érett. Míves bor, kis tétel.

St.AndreaSzeretettel 2013

Úgy tud friss és élvezetes lenni, hogy nem esik túlzásokba, ráadásul ízig-vérig természetesnek tudja magát mutatni. Rozémércével mérve hosszú, elegáns és kifinomult, de szélesebb kontextusban vizsgálva sem bukna el egykönnyen. Ez túlzás nélkül mondható hazai tehetségnek. Olvasok még róla itt.

Szeretettel 2014

A Hangács-dűlőben szüretelt merlot, amelyet kétharmad részben újhordóban erjesztettek és érleltek Egerszalókon. 8 hónapot töltött fahordóban, hogy a 2014-es évjárat tükrében is különleges minőségű, egyedi karakterű, jó szövetű és gazdag, tartalmas rozé szülessen.

St.AndreaSzeretettel 2015

Pinot, kékfrankos, kadarka és merlot provence-i stílusban, 20% hordós tétellel ősszeházasítva. Halvány lazac szín, súlyos cseppek a pohár falán, érett sárgadinnye, narancs, mandarin, meggy és málna illata diszkrét tölggyel a háttérben. Húsos, szokatlanul vastag korty, férfias, élénk sav. Komplex, rozétól szokatlanul nagy anyag.

Szeretettel 2016

Pinot noir. Halvány, visszafogott színvilága egy illatbombát takar. Ugrik a pohárból a málna, a kandiscukor, a csipkebogyó. A korty meglepően telt, tartalmas. Selymes tapintás, jó savak, hosszan tartó lendület. Ízében a ribizli, a málna, a csipkebogyó sejlik fel.  Komoly, gazdag  rozé. Még több értékelés róla itt.

Szeretettel 2017

Merlot, Pinot noir és Kékfrankos. Hagymahéj színárnyalattal, kedves illattal rendelkező könnyed rozé bor. Illatában finom gyümölcsökkel rendelkezik. Ízében a lendületes savak és zamatos gyümölcsösség. Lecsengése kedvesen krémes.

 

 

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea Gourmet Séta 2018St.Andrea Merengő Egri Bikavér Superior 2013