In Hírek

A St. Andrea St.Andrea SzőlőbirtokWine & Gourmet Bar megálmodói és tulajdonosai több mint 10 éve jártak először nálunk, Egerszalókon, akik azóta így emlékeznek vissza azokra a pillanatokra, amikor megfogalmazódott a budapesti St.Andrea borokra épülő vendéglátóegység létrehozásának gondolata:

St.Andrea Szőlőbirtok“Megismertük Lőrincz Gyurit, találkoztunk St. Andival és a gyerekekkel, kóstoltuk a borokat. Beszippantottuk a pince illatát, álltunk a Nagy-Eged-hegyen és csodáltuk a tájat, a hullámzó dombokat és éreztük a természet közelségét, az energiákat. Láttunk napfelkeltét és néztük a Napot, amint elbújik a szőlőtőkék mögött. Megéltünk itt néhány ébredező tavaszt, forró és szikrázó nyarat, langyos őszt és csikorgó téli hónapokat. És minden alkalommal úgy éreztük, itt valami más van.. ENERGIÁK. ÉRZÉSEK. ÍZEK. HANGULATOK. ÉRZELMEK. NAGY BOROK. Így álmodtuk meg a ST. ANDREA WINE & GOURMET BÁR-t… Elhoztunk Budapest belvárosába egy pici darabot a pincészetből, a dűlőkből, a színekből, az érzésekből, a gondolatokból, hogy közvetítsük mindazt, amit Dr. Lőrincz György és családja képvisel. Legendás szolgáltatással, a bor minőségéhez méltó gourmet fogásokkal, kellemes környezetben, minőségi kiszolgálással, csak itt elérhető bor-és pezsgőtételekkel szeretnénk maradandó élményt nyújtani kedves vendégeinknek azzal a küldetéssel , hogy minden nap “Törekszünk a jónak gyakorlására!”

St.Andrea SzőlőbirtokÍgy történt, hogy aztán 2015-ben a St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest egyik legpatinásabb épületében, a belvárosi Eiffel Palace irodaházban talált méltó helyére. Igényes és egyedi módon, kellemes gasztronómiai élményeken keresztül tudják itt bemutatni az egri borvidék borait, a St. Andrea Szőlőbirtok tételein keresztül. A hangulatosan kialakított tér, valamint az egri borvidék különleges és exkluzív borainak széles választéka tökéletes helyszínné teszik a gourmet bárt borkóstolásokhoz, üzleti ebédekhez, partnermegbeszélésekhez és különleges rendezvényekhez. Hiszünk abban, hogy az Eiffel Palace és a St. Andrea márkanév tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen értékrendünk közös.

2017-ben a St. Andrea Wine&Gourmet Bar csapatának erőfeszítései és alázatos munkája meghozta gyümölcsét. Az étterem bekerült a világ legismertebb kalauzába, a Michelin Guide-ba, a hazai éttermeket rangsoroló Dining Guide a TOP10 éttermek közé szavazta.

St.Andrea SzőlőbirtokAz igazán nagy fordulópont azonban csak ezután jött: 2018 elején az utóbb említett kalauz Barna Ádámnak ítélte az Év Séfje címet, a St. Andrea Wine&Gourmet Bar pedig ismét bekerült a TOP10 hazai éttermek közé, beszavazták azonban a TOP5 magyaros éttermek, a TOP10 éttermi szervíz és TOP10 üzleti ebéd listákon szereplők közé is.

A Gourmet Bár chefje, Barna Ádám olyan díjakat és címeket is tudhat magáénak, mint a Gault Millau Österreich 2015 2sapka, 15 pont Genusswirt des Jahres Österreich 2013 Világra nyitott magyar ízek. Egy ország, egy egész régió, az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készülnek Barna Ádám séf végtelenül őszinte ételei.

Fogarasi-Frank János pedig, aki a St. Andrea Wine & Gourmet Bar head sommelier-je 2018 tavaszán elnyerte az Év Ifjú Sommelier-je díjat, így a fiatal szakember fogja képviselni Magyarországot 2018. szeptember 20-21. között, Mexikóban, az Ifjúsági Sommelier Világbajnokságon. Róla bővebben itt olvashatnak.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea Rózsatánc ÜnnepSt.Andrea Szőlőbirtok