In Portré

Vajda Mihály 4 és fél éve dolgozik a St.Andrea Borászatnál, ahova sorszerű volt az eljutása. Néhány éve egy Mária borról készült fotó ihlette meg Misit, akit Budapestről éppen vidékre húzta a szíve. Pont jókor érdeklődött az üresedés felől, így rögtön felvételt is nyert az Egerszalóki Szőlőbirtokra. Korábban vendéglátásban dolgozott és sommelier tapasztalattal is rendelkezett.

Fő feladatai a borkóstolók tartása mellett, a borboltban való helytállás, illetve a borkiszállítás és a rendezvényeken való részvétel.

“A legszebb, amikor a kóstolók alatt látom a vendégek arcán az “AHA élményt”. Eger elég sokszínű, rengeteg szőlőfajtával, amelyek között sokszor még a szakmabeliek sem értik a közös nevezőt. A mi feladatunk, megértetni az Egri bor lényegét.”

Misi kedvenc St.Andrea bora a Valóban méltó 2016, Pinot Noir. Az első St.Andrea élménye kötődik hozzá, hiszen a 2008-as évjárat kóstolásakor lett az Egri Borvidék szerelmese.

“Minden évjárat más, de egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, épp, hogy mindegyik Valóban méltó. A 2016-os évjárat még messze van a csúcsától. Az Egri borokra egyébként is jellemző, hogy nagyon hosszú érlelési potenciállal bírnak, akár 8-10 év is van bennük. Ugyanakkor az is sajátosságuk, hogy már fiatalon is jól ihatóak, ropogósak, gyümölcsösek. A palackos érlelés viszont egy kicsit emeli a bor komplexitását és moderálja az élénkebb savakat.”

A Vajda családban Szenteste a halaké és a hozzájuk illő, nagy fehérboroké a főszerep, másnap viszont kétségtelenül Pinot Noir kerül az asztalra, kacsához párosítva.

St.Andrea Szőlőbirtok

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt Balogh Zita TündeBoros Barna