In Borok

Három dűlőn termesztünk Kadarkát a St.Andrea Szőlőbirtokon, melyek a Magyalos, Nagy-Eged-hegy és Hangács dűlők. Elsősorban Bikavér alapanyagként foglalkozunk a szőlővel, de fajtaborként is igyekszünk minden évben palackozni. Az Egri borvidékről érkező Kadarkát kirobbanóan fűszeresek és gyümölcsösek, hosszan tartó lecsengésük pedig mindig marandó élményt alkot.

St.Andrea Szőlőbirtok

KADARKA 2016

A Magyalos dűlőről érkezett. Az illata erőteljesen gyümölcsös, friss piros bogyósokkal, elsősorban ribizli, meggy, csipkebogyó, kicsi borssal, avarral. A szájban szép arányok érződnek, élénk savakkal és kellemes, finom tanninossággal. A bor rengeteg gyümölccsel gazdagít, elegáns hordóhasználatot képvisel.

Mit együnk hozzá? Kacsát, libát vagy könnyebb kecskesajtot némi ribizlivel. Főként azonban a cékla jut eszünkbe erről a kadarkáról, ha ételre terelődik a szó.

NAGYKADARKA 2016

A termőhely egy különlegesen mély, robosztus tételt adott 2016-ban a fantasztikus Nagy-Eged-hegy dűlőből. Az illata igen mély, komplex bort sejtet: érett feketeribizli, feketeszeder, tömjén, csilis csokoládé, füst, avar, bors…szinte vég nélkül sorolható jegyek. A korty hatalmas, mind intenzitásában, mind hosszában egyedülálló, különösen egy Kadarkától nem várnánk ezt az erőt. Ízében is ízkavalkád jellemző: több hullámban jelennek meg az érett gyümölcsök, a fűszerek és a termőhely ízei. A teljes szájüreget kitöltő íz nagyon hosszan megmarad. Nagy élmény már most kóstolni, de a csúcs még messze van.

Mit együnk hozzá? Masszív nagy borról van szó, ne egy könnyű kadarkához keressünk ételt! Egy rosé kacsamelltől egy marhaszegyen át, akár egy szarvasig szinte minden elfér emellett a nagy vörösbor mellett. Libamáj, szarvasgomba, füge, étcsokoládé, fahéj, kávé. Komplex bor, bátran lehet kísérletezni mellette!

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea SzőlőbirtokEgri Bikavér Ünnep