In Borok, Hírek, Programok

Közel 40 résztvevő, napsütés, vidám hangulat, kedves társaság, finom ételek. Ez jellemezte az idei St.Andrea Gourmet Sétát.

St.Andrea Gourmet Séta 2018Április 21-én, délben találkoztunk a Macok Bisztró teraszán Lőrincz Andreával és Ifj. Lőrincz Györggyel. Az első fogást itt fogyasztottuk el, Macsinka János Chef jóvoltából. Egy Rosé Pezsgő után Szilvásváradi pisztráng rolád került elénk répa variációkkal, amelyhez Egyetlen 2016 – még címke nélküli borunkat kóstoltuk. A beszélgetés és a fantasztikus hangulat megérkezése után tovább indultunk az Egri várba.

St.Andrea Gourmet Séta 2018Az 1552 Étteremben Hegyi Mátyás várt minket, aki olyan különlegességgel készült, mint a Vadnyúlgerinc, fekete gomba croquante, karalábépüré, levendula-jus. Ehhez kóstoltuk Valóban Méltó Egri Pinot Noir 2015 borunkat, majd a várból lesétálva a Senator-Házban találtuk magunkat.

St.Andrea Gourmet Séta 2018Itt Gulyás Gábor fogadott Bennünket, aki vaddisznó tarját készített hurka rizottóval és szarvasgomba fagylalttal. Itt egy újabb nagybor következett, a Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2012 személyében.

St.Andrea Gourmet Séta 2018A desszerthez már buszra szálltunk és hamarosan meg is érkeztünk a Szépasszonyvölgy 38. pincéjébe, a tavaly átadott Kedves Bistro&Wine Shop, hangulatos pincéjébe, ahova Gulyás Gábor édessége kísért el minket, egy finom, tavaszi vaníliás joghurttorta képében – kakaóbabbal és kajszibarackkal. Itt nem is fogyaszthattunk mást, mint Kedves kései szüretelésű bort, 2016-ból.

Busszal haladtunk tovább Egerszalók irányába, ahol a St.Andrea Szőlőbirtok Kadarka 2016 és Sík Péter kecske- és tehén sajt különlegességei vártak minket.

Köszönjük a Chefeknek és a Vendégeknek a részvételt, jövőre folytatjuk!

Megnézem idén, milyen események várhatók még >> Élmények

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.AndreaSt.Andrea