In Borok

St.Andrea SzőlőbirtokNagy örömünkre Napbor és Örökké borainkat követve, ma egy sajátos házasítású, egyedi címkés rozé borunk jelent meg a Liszt Ferenc Repülőtér Heinemann Duty Free üzleteteinek polcain.

A Rosa Mystica egy igazán lendületes, ropogós rozé a kiemelkedő 2017-es évjáratból. Hosszú, élénk savai igazi jól iható, frissítő nyári borrá teszik. Ízében-illatában a málna és eper mellett egy grapefruitos-narancsvirágos vonal is megjelenik, mindezt aláfestve egy leheletnyi vulkanikus jelleggel, ami az egri borok sajátja.

A Rosa Mystica egy Szűz Mária szobor-típusról kapta nevét, amely három rózsát tart a kezében. Közvetlen utalás ez a termőhelyre, amely az egerszalóki Mária-kegyhely lábánál fekszik.

A Pinot Noir-ból és Merlot-ból készült bor 4 hónapot érlelődött fahordóban és kórtartályban (10-90%), majd március végén került palackba – és a következő paramétereket tudhatja magáénak:

Cukortartalom: 1,4 g/l
Alkoholtartalom: 11,63 %
Titrálható sav-tartalom: 5,5 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 18,2 g/l

Ha tehát a Liszt Ferenc Repülőtérről indulnak útra, már három borunkat is vihetik magukkal ajándékba vagy útitársként akár messzi földre is.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt Hangács 2015