In Borok, Hírek, Programok

Új borok

A tavasz mindig izgalmas számunkra, hiszen ekkor hozunk nyilvánosságra számos olyan bort, ami évekig pihent a hordókban. Márciusban már néhány tétel felkerült a polcokra, április elején pedig még két klasszikus vörös új évjárata is megmutatta magát:

Nagy-Eged-hegy Egri Bikavér grand superior 2013Nagy-Eged-hegy Egri Bikavér Grand Superior 2013

Egészen szokatlan, elképesztően arányos felépítés. Puha, nagyon hosszan kitartó, vibráló savak. Ízében is a sok gyümölcs, medvecukor, gyógynövényesség és az elmaradhatatlan mészköves, földes jegyek. Hosszú, szinte végtelen lecsengés. Maradandó, sőt felejthetetlen élmény.

Nagy-Eged-Hegy Egri Pinot Noir 2015Nagy-Eged-Hegy Egri Pinot Noir 2015

A Nagy-Eged-Hegy Pinot Noir-ja ezen a különleges termőhelyen évről évre igazán figyelemre méltó tételeket ad. A melegebb mikroklíma és a mészkő altalaj más karaktert kölcsönöz az itt megtermelt boroknak, mint a tufás területek. Illatában és ízében érett feketeszeder, érett meggy, kis csokoládé, avar, szarvasgomba jelenik meg. Élettel teli, puha szövésű nagy Pinot Noir.

St.AndreaA tavaszi választást megkönnyítendő összeállítottunk egy friss Tavaszi válogatást, csupa könnyed és gyümölcsös borral.

Tovább a borokra

A tavasszal ezzel azonban nem ért véget, hiszen még számos olyan újdonsággal készülünk, mint a következő borok:

Egyetlen 2016

Illatában kajszi, alma, kis vanília, zöldfűszerek, édeskömény. Élénk, hosszú savakon sok érett gyümölcs, intenzív ásványos jegyekkel. Komplex, gazdag fehérbor, ötvözve a meszes és tufás talajok adta ásványos karaktereket.

Egri Kadarka 2016

A Kadarka, ez a bonyolult-bájos fajta 2016-ban ismét megmutatta magát: az illata erőteljesen gyümölcsös, friss pirosbogyósokkal, elsősorban ribizli, meggy, csipkebogyó, kicsi borssal, avarral. A szájban szép arányok, élénk savak kellemes, szolíd tanninossággal, rengeteg gyümölccsel, eltalált hordóhasználattal.

Nagy-Eged-hegy Egri Kadarka 2016

Az illata igen mély, komplex bort sejtet: érett feketeribizli, feketeszeder, tömjén, csilis csokoládé, füst, avar, bors. A korty hatalmas. mind intenzitásában, mind hosszában egyedülálló, különösen egy Kadarkától nem várnánk ezt az erőt. Ízében is ízkavalkád jellemző: több hullámban jelennek meg az érett gyümölcsök, a fűszerek és a termőhely ízei. 

Jönnek még: Mária Egri Cuvée Grand Superior 2016 és Kis-Eged Egri Pinot Noir 2016, illetve hamarosan… IGAZÁN 2014.

St.Andrea

Ünnepek

Napbor Ünnep – 2018. május 18-19.

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a St.Andrea NAPBOR Ünnep, amely számunkra az év egyik legjobban várt zenei, gasztronómiai, kulturális napjai. Ünnepeljünk idén is együtt 2 napig!

St.Andrea

Rózsatánc Ünnep 2018. augusztus 04.

Idén 2. alkalommal kerül megrendezésre a St.Andrea RÓZSATÁNC Ünnep, amelyet kifejezetten a meleg, nyári, szabadságokkal tarkított napokra szervezünk a kedves vendégeinknek. Természetesen a St.Andrea borok mellett, most sem maradhatnak el a zenei, gasztronómiai és kulturális programok.

St.Andrea

Szőlő Ünnep 2018. szeptember 15.

Ez az évünk a hagyomány teremtés jegyében zajlik, ezért nagy örömmel hívunk meg minden kedves ismerősünket, barátunkat a 4. Szőlő Ünnepre. Sok szempontból ez az egyik legkedvesebb és legizgalmasabb időszaka az évnek, amit szeretnénk Önökkel megosztani.

Biztosan találkozunk még: az Egri Bikavér Ünnepen és a Budavári Borfesztiválon is!

Tovább az eseményekre

Megújulás

Nem csak a borok és az ünnepek terén várhatóak izgalmak, hanem a St.Andrea Szőlőbirtok fizikai területén is készülünk meglepetésekkel, melyekről hamarosan beszámolunk!

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt Lőrincz GyörgySt.Andrea Gourmet Séta 2018