In Étel

Az Egyetlen Egri Cuvée Grand Superior 2016 illatában mély, meleg, szinte trópusi illatok, ananász, sárgadinnye, pici hárssal, kis kovakövességgel, valamint vaníliás, kókuszos aláfestéssel. Tapintása vastag, olajos. Savai hosszan tartják a korty frissességét, az alkohol határozott, de a nagy testben jól elfér. Ízében is sok az érett gyümölcs és az édesfűszer. Lecsengése hosszú, melyben finom sósság sejlik fel. Nagyon elegáns bor.

Fotó: St. Andrea Wine & Gourmet Bar

Kiváló kísérője a mangalica-sonkának burgonyával, tojással és szarvasgombával.

Ugyanakkor jó párja lehet akár egy borjúétel is vagy egy kacsa, amennyiben alma, körte, kajszibarack vagy akár birsalma jelenik meg az ételben a piros vagy feketebogyósok helyett. Egy lazac vagy egy tésztaétel egy érettebb, karakteres sajttal (gorgonzola, parmezán) szintén működhet az Egyetlennel.

A Mária Egri Cuvée Grand Superior 2016 illata intenzív, meleg, a furmintra jellemző fajtajelleg jelenik meg elsősorban: kajszi, körte, kis vanília, édeskömény. Szájban a bor telt, kitölt minden szegletet és nagyon hosszú lecsengésű.

Mellé hideg kacsamáj, rebarbara és málna. A máj textúrája remek összhangban van a bor teltségével, gazdagságával illetve a gyümölcsös jegyek pedig a rebarbara málna kombinációval.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt Karácsonyi asztal - Fehér Cuvéek I.Megújult Karácsonyi kínálat