In Étel

Az Áldás Egri Bikavér 2017 kirobbanó gyümölcsökkel nyit, főleg a piros bogyósok és a fűszerek dominálnak. Az illatban érett, de nem túlérett jegyek. Kóstolva is a gyümölcsökön van a fő hangsúly, szép balanszos a korty, már most is elegendő érettség van a borban.

Karácsonyi asztal - Áldás, Merengő

Fotó: St. Andrea Wine & Gourmet Bar

Pompásan kiegészíti a véres hurkát, céklával és mangóval. A véres hurka szépen illik a bor fűszereihez, a könnyű köret pedig a bor gyümölcsösségéhez.

Emellett ez a klasszikus Bikavér egy mangalicapofához vagy más sertés, kacsa vagy libaételhez is jó páros.

A Merengő Egri Bikavér Superior 2016 illatában finom, komplex aromák jelennek meg. A fekete-ribizli vezet fekete-bogyósokkal, kék-szirmú virágokkal, avarral, borssal, egy csipet csokoládéval. Az élénk, fiatalos savak mellett olajos textúra érezhető, a test a száj minden szegletét kitölti. Ízében is a fekete-bogyósok, az avar, az elegáns hordófűszerek egy kis karamellizált cukor is érezhető. A korty nagyon hosszú, lendületes, összetett. Fiatal kora ellenére is nagy élmény kóstolni, de néhány éves palackos érlelés után még nagyobb élményben lesz részünk.

Mellé válasszuk a marha pörköltet, nudlival és uborkával. A bor tartalmas karaktere jól kíséri a húst. Az ízében felfedezhető gyümölcsök a nudlival és a pörkölt szaftjával kiváló összhangot alkotnak köszönhetően a bor fiatalos és feszes karakterének.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt