In Borok

Az idei évben megszületett egy igazán nehéz évjárat igazán egyedülálló tétele. Illata a fekete bogyósokat idézi sok-sok fűszerrel, kis tejszínes-csokoládés aláfestéssel. Kóstolva érezhető a csapadékos, hűvös évjárat adta feszes, fiatal savak lendülete, de rajta az érett gyümölcsök már most jól iható bort eredményeznek. Komplex bor, amelyet pár éves palackérlelés után javasoljuk kinyitni… de mit mondanak mások? Néhány szakértő gondolatát gyűjtöttük össze a borról.

WineArtCulture

Ha a 2014-es évjáratot veszem számításba, akkor irigylésre méltó teljesítmény: meleg és sűrű karakter, érett jegyekkel, csokoládéval, kávéval, némi szárított gyümölccsel, a háttérben pedig foszforos aláfestéssel. Már most is jól iható, de némi palackérlelést még meghálál. Kóstolva szikárabb, dúskál az érett piros-és fekete gyümölcsökben, de a datolyát is könnyen fel lehet ismerni. A tannin puha és selymes, a kortynak a sav pedig feszességet ad, lecsengésében jól eső fanyarság.

Borsmenta, Szabó Edit

Feszes, lendületes, komplex, ízében csokoládét, fekete bogyós gyümölcsöket idéző bor.

Bortársaság

Talán nem is Bikavérnek indult, hiszen az összes terület többszörösen válogatott gyümölcsét külön-külön edényekben készítették el végleges bornak Gyuriék. Azután ahogy házasítgatni kezdtek az eleganciát és izgalmat keresve, lassan alakult ki az asztalon ez a kékfrankos, syrah, merlot, pinot noir és kadarka alkotta csúcs bikavér, egy igazán nehéz évjárat egyedülálló tétele. Illata a fekete bogyósokat idézi sok-sok fűszerrel, kis tejszínes-csokoládéval. Egyszerre érezhető a csapadékos, hűvös évjárat adta feszes, fiatal savak lendülete és több dűlőből, paláról, mészkőről és tufáról válogatott érett-túlérett gyümölcsök gazdagsága. Komplex, izgalmas, 32 hónapon át hordóban érlelt nagy bika.

A bort 2018. májusában mutattuk be először, azóta pedig a limitált (1333) palackszáma pincészetünknél és a webshopunkban is megvásárolható.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea BorigoSt.Andrea Ajándék 2016