In Hírek

Hogyan értékelhető a 2018-as évjárat, milyen borok várhatóak a jelenlegi állás szerint?

A kék szőlő tekintetében nagyon telt, zamatos borok születhetnek. Persze, ez egy összetett kérdés, de a gyümölcsök és az érettség is azt sugallják számomra, hogy lélegzetelállító borok várhatóak.

Bizonyos dűlők erősebbek, ahol érezhetően jók a savak és megfelelő a PH. Egy két dűlőben van lágyság, de nagyon érettek, vastagok és mély színűek a vörös szőlők.

Szüret 2018Az erjedés végi állapotokat figyelembe véve, a fehér borok előreláthatólag óvatosabb aromatikával fognak rendelkezni, szintén jó az érettségük. Az olyan nagy dűlők, mint a Nagy-Eged-Hegy hozták az erős karaktert, a jó savakat. Tiszta ízű, finom borok lesznek, hiszen a rendkívüli évjárat adta körülmények között, úgy gondolom, sikerült megtalálnunk a megfelelő érettségeket. Jelenleg még nagyon élvezzük a szüretet, izgatottak vagyunk és azt gondolom, hogy ez egy jó jel, a borok születésére nézve.

Előfordulhat, hogy valamely birtokbor kimarad ebben az évjáratban?

Elképzelhető, hogy ebben az évjáratban a Akutyafáját-nak való bor nem született. Első megérzésre ez a Merengő éve.

Lehet-e arra következtetni, hogy lesznek kiemelkedően nagy borok?

Nagy, komplex és mély borokra számíthatunk, az előző évjáratokhoz viszonyítva (pedig a 2016-os és 2017-es évek is kiválóak voltak). Várható, hogy gyakorlatilag minden kategóriában emelkedik a borok minősége és gazdagsága.

Szüret 2018

Ki lehet jelenti, hogy 2018 a vörösek éve? Lesznek emlékezetes fehér borok is?

Nagyon reménykedünk a Mária és az Örökké sikerében, így a Boldogságos finom karakterében is. Való igaz, hogy úgy tűnik, az aromagazdagság és az intenzitás tekintetében visszafogottabb ez az évjárat, de nem csak a vöröseké.

Végül, lesz-e Napbor?

Mindenképp lesz, reményeink szerint finom, izgalmas és könnyed jelleggel.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

Szőlő Ünnep Összefoglaló 2018St.Andrea Szőlőbirtok