In Programok

St.Andrea SzőlőbirtokAz Egri és Szekszárdi Bikavér különbözik a termőtájak eltérő adottságai miatt, azonban osztozik a házasítási szabályok nagy részében és a minőségi kategorizálásban. A párbaj szó ellenére ez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő kezdeményezés a közös gondolkodáson alapul. Az összefogásban résztvevő borászok évről évre azon dolgoznak, hogyan lehet a Bikavéreket minél magasabb minőségben elkészíteni és a nagyvilág elé tárni, figyelembe véve a folyamatosan változó borfogyasztási szokásokat és igényeket.

A rendezvényen mindkét régió pincészetei igyekeznek a legjobb vagy legjellegzetesebb Bikavéreit bemutatni. Fontossága az eseménynek, hogy a Tokaji Aszú után a magyar borok hallatán a Bikavér jut először a külföldi fogyasztók és nemzetközi borpiac szereplőinek eszébe. S ezek a vélekedések nagyban meghatározzák az összességében magyar borászatról alkotott vélekedést is.

Ebben az évben két borral szeretnénk képviselni a St.Andrea nevet és az Egri borvidéket. Mindkét tétel a 2016-os évjáratból érkezik, az egyik egy dűlőszelektált Bikavér, a másik pedig a korábbi évjáratával már a tavalyi évben is sikeresen szerepelt Merengő.

St.Andrea Merengő Egri Bikavér Superior 2013Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2016

Illatában nagyon érett, meleg tónussal indít. Jól beérett meggy, cseresznye, fekete-ribizli, szeder érezhető, mögötte tejszínes édesség, kis ánizs-édeskömény, avar. A test közepes, finom savakkal, elegáns tanninokkal. Ízében is a sok érett, főleg fekete-bogyós gyümölcs a főszereplő, de a Hangács-dűlő elmaradhatatlan tufás-avaros jegyei is megjelennek benne.

Összetétel: Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc és Kadarka

Analitika: Alkoholtartalom: 14,9 %, Titrálható savtartalom: 4,7 g/l, Extrakt-tartalom: 29,1 g/l

Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2016

Illatában finom, komplex aromák jelennek meg. A fekete-ribizli vezet fekete-bogyósokkal, kék-szirmú virágokkal, avarral, borssal, csokoládéval. Az élénk, fiatalos savak mellett olajos textúra érezhető, a test a száj minden szegletét kitölti. Ízében is a fekete-bogyósok, az avar, az elegáns hordófűszerek egy kis karamellizált cukor is érezhető. A korty nagyon hosszú, lendületes, összetett.

Összetétel: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Syrah és Pinot Noir

Analitika: Alkoholtartalom: 14,57 %, Titrálható savtartalom: 5,1 g/l, Extrakt-tartalom: 28,4 g/l

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea SzőlőbirtokSt.Andrea Gourmet Séta 2018