In Hírek

Ifj. Lőrincz György immáron három saját borral lépett az idei év első St.Andrea Sajtótájékoztatójának közönsége elé. A fiatal szőlész-borász mérnök, Tokaj, Krems és Új-Zéland után tért vissza az egerszalóki szőlőbirtokra, 6 évvel ezelőtt. Harmadik borának színre lépésével, határozottan kijelenthető, hogy egyedi bortermelési megoldásokkal és házasítási gondolatokkal most már önállóan képviseli az új generációt a St.Andrea borászatban.

St.Andrea SzőlőbirtokA március 5-ei St.Andrea kóstolónak idén is a Dining Guide 2019 Top 10-es St. Andrea Wine & Gourmet Bar adott otthont. A délelőtt folyamán Dr. Lőrincz György külön ajándékkal köszöntötte a házigazdát, Lizsicsár Miklóst, aki a Dining Guide – Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díjat vette át ebben az évben.

A kóstoló a legújabb St.Andrea Pezsgővel, az Extra Brut Prestige Cuvée-vel indult, a 2017-es évjáratból. Ez a tétel Kadarka, Kékfrankos, Pinot noir, Chardonnay és Hárslevelű házasításából készült és valami egészen egyedi és különleges ízvilágot és élményt hordoz. Azért is jelentős, mert ebben az évben összesen 7 új pezsgővel készülünk.

St.Andrea SzőlőbirtokA köszöntő után bemutatkozott a Private Selection, amely Ifj. Lőrincz György borválogatása. Ennek első eleme az Egyetlen Cuvée, amely először 2013-ban készült el, most pedig már a 3. évjárat debütált és a napokban webshopunkba is felkerül.

Rövid kitérővel megkóstoltuk a 2017-es Kadarkát, ami egy nagyon izgalmas, kedves, fajtajelleget jól tükröző bor. Ezután visszatértünk a Private Selection második tételéhez, a kóstoló főszereplőjéhez: az Axioshoz.

Az Axios Ifj. Lőrincz György első vörösbor házasítása, amely a Nagy-Eged hegy és Hangács dűlő gondosan kiválogatott alapanyagaiból készült Egri Bikavér. A bor elegáns és kifinomult, amely igazán egri a maga izgalmas és összetett karakterével. Klubtagjaink számára az Axios már előjegyezhető, április 1-től pedig webshopunkban mindenki számára elérhető.

A kóstolót az Ajándék 2016-os évjáratával zártuk, amely 9 hónapot töltött új tölgyfahordóban és 2017. augusztusában került palackba. A limitált palackszámban (332) elkészített tétel 158 g/l cukrot tartalmazó Hárslevelű, amely egy jól iható, nagyon gazdag bort eredményezett.

A borok mellé Barna Ádám Executive Séf (Év séfje 2018) készült három mennyei fogással, Fogarasi-Frank János Sommelier (Év Ifjú Sommelier-je 2018) segítségével.

Köszönjük a Sajtó munkatársainak, hogy ilyen sokan megtiszteltek bennünket jelenlétükkel! Fogadják szeretettel a kóstolón készült képeinket.

St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
St.Andrea Szőlőbirtok
Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt St.Andrea Gourmet Séta 2018St.Andrea Szőlőbirtok