In Hírek

A lecsupaszított tőkék között befejeződött a munka – a pince megtelt az évjárat termésével. A szüret végén Dr. Lőrincz György mesélt a szőlőről és értékelte az idei alapanyagot:

Nagyon megható számomra az idei szüretre gondolni. Hála-telt a szívem. Életemben nem láttam arányában ennyi szépen érett szőlőt a pincénkben!
Izgalmas volt, hiszen a tavalyi év tapasztalataiból,  – hibáinkból – kiindulva, különösen oda akartunk figyelni az idei évben a kisfiammal. Nem akartuk, hogy egyes fajták túlérjenek. Úgy gondolom, hogy ebből a szempontból is sikeresebbnek mondható az idei évjárat. Ugyanakkor talán elmondható – bár az erjedések még mennek – hogy igen minimális az „Akutyafáját” kategóriájú tétel.
Különösen öröm, hogy a nagy dűlőkben, mint a Nagy-Eged-hegy, Nagy-Eged és Hangács a tervezett mennyiségeket sikerült leszüretelni. Igaz van egy-két dűlő rész, pl. a Hangácson illetve a Kis-Egeden, ahol a tavaszi fagy miatt nem sok gyümölcs maradt.
Jó tapasztalni, hogy a kierjedő tételekben az almasav tartalom alacsonyabb a megszokottnál, így reménykedünk, hogy minél hamarabb biztonságban érlelhetjük ezen borokat is a hordókban.
A kisfiam, Gyurika erőfeszítésének is köszönhetően 6 puttonyos szintű kései bor is született idén. Lélegzetelállító!

A dolgos kezekre tehát most már a hordóknál lesz szükség, de nagy izgalommal és derűs várakozással nézünk a 2017-es borok megalkotásának folyamata elé.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt