In Borok, Hírek

A 2018-as évet csupa-csupa új vörösborral indítottuk. Néhány tételünk már elegendő időt pihent a hordóban és most készen állnak arra, hogy a polcokra kerüljenek.

Kezdjük az elején. Februárban felkerültek webshopunkban Áldás 2016, Csakegyszóval 2016 és Hangács 2015 tételeink. Gyümölcsös, fűszeres borok, melyek a tavasz közeledtét idézik fel piros bogyós ízjegyeikkel.

Áldás Egri Bikavér 2016

Kirobbanó gyümölcsökkel nyit, főleg a piros bogyósok és a fűszerek dominálnak. Az illatban érett, de nem túlérett jegyek. Kóstolva is a gyümölcsökön van a fő hangsúly, szép balanszos a korty, már most is elegendő érettség van a borban.

Csakegyszóval Egri Pinot Noir 2016

Illatban  elegáns, szép gyümölcsösséggel: meggy, cseresznye, édeskömény, fahéj. A korty zamatos, feszes. Ízében a köves-földes jegyek fölött sok érett gyümölcs és fűszer. Termőhelyet kifejező klasszikus Pinot Noir.

Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2015

Egri Bikavér a demjéni Hangács dűlőről. Összetett, a termőhely rusztikus karakterét és az egri borvidék erejét bemutató vörösbor, melyet izgalmas zamatok, sokrétegű ízek és szép gyümölcsösség jellemez. Illatában az érett feketebogyós gyümölcsöket avaros-gombás illatok szövik át. A határozott struktúra mellett nagyon zamatos, gazdag élményt adó, tömör bikavér bor.

                       Áldás Egri Bikavér 2016Csakegyszóval Pinot Noir 2016Hangács Egri Bikavér Grand superior 2015

Márciusban pedig végre a nagyközönség számára is elérhetővé váltak Valóban Méltó 2015, Merengő 2015 és Akutyafáját 2017 boraink. A borok mindegyike egries karaktereket, frissességet hordoz magában.

Valóban Méltó Egri Pinot Noir 2015

A Valóban Méltó a Pinot Noir egy kicsit sűrűbb szövésű, tartalmas, a terroirt intenzívebben tükröző tétele. Illatában és ízében érett meggy, cseresznye, csipkebogyó, avar jelenik meg. Kerek, közepesnél testesebb bor, egy izgalmas, egries Pinot Noir hordóválogatás.

Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015

Feketribizlivel, szederrel, érett meggyel indít illatában, gombás, avaros jegyekkel emelve az illat komplexitását. Feszes, hosszú savak, markáns, de nem túlzó tanninok biztosítják a testes kortyban az egries frissességet. Ízben feketebogyósok, a hordó és a terroir példás egyensúlya jellemzi ezt a minden évben a legszebb hordókat tömörítő Bikavér Grand Superior bort.

Akutyafáját Egri Cuvée 2017

Intenzív illat jellemzi, főleg piros bogyósok és ibolya. Fiatal, feszes, könnyű vörösbor, egries karakterű, vidám tétel.

                       Valóban Méltó Egri Pinot Noir 2015Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015Akutyafáját 2016

Mi várható még? Nos, még nincs vége… tavasszal még jó néhány karakteres vörös és lágy fehér is érkezik. Áprilisban pedig néhányat velünk együtt kóstolhatnak a Gourmet Sétán. Valamint, hamarosan… IGAZÁN 2014.

Legutóbbi bejegyzések
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt Igazán 2014Ajándék