2019 a pezsgők és a kadarka éve

A pezsgők az elmúlt években észrevétlenül lettek az életünk részei. Nem tekintettünk rájuk úgy, mint egy fő csapásvonal a szőlőfeldolgozásban, de fontosak és jelentőségük egyre nő.

A pezsgőkészítés számunkra egy sajátos tapasztalás és játék egyben. Ugyanakkor egyre tudatosabban figyelünk a St.Andrea pincéjében készülő pezsgőkre. Az éttermekben, a vendégfogadáskor, köszöntéskor és egyáltalán a gasztronómiai kultúrában fontos és szép szerepe van.

A 2016-os évjáratból 2 új, a 2017-es évjáratból pedig 5 pezsgőt várunk. Ezek között lesz fehér Cuvée, fehér Kadarka, rozé Kadarka és Kékfrankos, rozé Kékfrankos és Menoir, illetve egy Grand Cuvée Pezsgő is. Ez utóbbitól nagyon sokat remélünk!

A Kadarkával egy rövid ideig csend volt közöttünk. Most viszont az az érzésünk, hogy újra fel akarja hívni magára a figyelmünket és újabb meg újabb élménnyel ajándékoz meg bennünket a pincében.

2019-ben összességében az a cél, hogy dűlőnként és fajtánként is megtaláljuk az optimális érettséget, a gyümölcs-egyensúlyt. Bár jól tudjuk, hogy csak részeredményeket érhetünk el!

Dr. Lőrincz György