11. évjáratához

érkezett a Merengő

Miért a Merengő a legjelentősebb borunk?

A Merengő 16 évvel ezelőtt került először palackba. Ebben az évben pedig a 11. évjáratot palackoztuk, ami 5 éve került a pincébe, 18 hónapig volt a fahordóban.

 

Ha az Egri Borvidékre gondolunk – sőt sokszor már, csak ha Egerre gondolunk – legtöbbször a Bikavér jut először eszünkbe. Ezért tartjuk fontosnak megalkotni a számunkra minden részletében hiteles Bikavért. A Merengőnél éreztük először és törekszünk azóta is arra, hogy újra és egyre jobban láthassuk-ízlelhessük: ez sikerülhet.

16 éves a St.Andrea Szőlőbirtok

Számunkra legkedvesebb évjáratok

2003-as évjárat

Ez az évjárat a 2002-es után egy újabb csoda volt, melynek talán idén jönnek ki legjobban az ízei, aromái, így érdemes most kóstolni.

2006-as évjárat

Ifj. Lőrincz György kedvence a 2006-os évjárat, amit a legizgalmasabb – legösszetettebb, egyszóval a legegriesebb bornak tartunk – sajátjaink közül.

2011-es évjárat

Ezt az évjáratot azért ajánljuk, mert struktúrában egyik sem tudta azt a koncentrációt hozni, mint a többi.

A 11. évjárat

Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015

St.Andrea Merengő Grand Superior Egri Bikavér 2015

Feketribizlivel, szederrel, érett meggyel indít illatában, gombás, avaros jegyekkel emelve az illat komplexitását. Feszes, hosszú savak, markáns, de nem túlzó tanninok biztosítják a testes kortyban az egries frissességet. Ízben feketebogyósok, a hordó és a terroir példás egyensúlya jellemzi ezt a minden évben a legszebb hordókat tömörítő Bikavér Grand Superior bort.

  • Szőlőfajta: Kékfrankos 31%, Cabernet franc 19%, Merlot 18%, Syrah 17%, Pinot Noir 15%
  • Analízis: Alkoholtartalom: 14,11 %, Savtartalom: 5,2 g/l, Extrakt-tartalom: 27,6 g/l
  • Palackszám: 8.700, Palackozva: 2017.07.29.
0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

projekt